CyberInfo Sverige
RSS flöde

Nättidningen

CyberInfo Sveriges nättidning fokuserar på it, teknik och kultur. Ibland – när något intressant dyker upp – täcker vi även in allmäna nyheter.

Uppskattar du tidningen får du gärna donera en slant eller köpa en bok.

Vill du tipsa oss om något? Du omfattas av källskydd vilket innebär att du får vara anonym om du vill. Vi avslöjar aldrig våra källor. Du hittar våra kontaktuppgifter här.

Nyhetsbrev

Nyhetsuppdateringar från tidningen direkt till din inkorg, helt kostnadsfritt. Avsluta när du vill.

Kategorier i nättidningen: cyberinfo, böcker, nagios, programmering, matematik, elektronik, nätverk, linux, raspberrypi, program, bsd, git, krönikor, nyheter, säkerhet, bedrägerier, reportage, docker, utvalda, retro, allmänt, essäer.

  • Blandade säkerhetstips, del 2 – öppna portar

    Artikelbild

    Att hålla koll på öppna TCP- och UDP-portar är en viktig del av systemadministratörens arbete. Dels för att minimera antalet tjänster som inte behövs, men också för att hitta eventuella bakdörrar på systemet. Att sätta upp en enkel bakdörr med netcat är enkelt fixat för inkräktaren.

    Läs mer»

  • Ännu ingen IPv6 i de skånska stadsnäten

    Artikelbild

    CyberInfo har skickat ut förfrågningar till 11 stycken kommunikationsoperatörer i Skåne att berätta om sitt stöd för IPv6. Av de 11 tillfrågade har bara 6 stycken svarat. Utifrån de som svarat är det idag ingen som aktiverat IPv6 i sina nät – åtminstone inte för privatpersoner. Stödet finns däremot hos de flesta.

    Läs mer»

  • Blandade säkerhetstips, del 1 – setuid 0

    Artikelbild

    I första delen om blandade säkerhetstips för Linux kommer vi gå igenom varför det är så viktigt att hålla koll på program med SetUID-biten satt.

    Läs mer»

  • Linuxutbildningar i Sverige

    Artikelbild

    Det erbjuds en stor mängd företagsutbildningar inom Linux, men långt ifrån lika många CSN-berättigade utbildningar. Men de finns trots allt, om man bara letar lite. Här listar vi de Linuxutbildningar som är studiemedelsberättigade och som kommer att hållas under 2020. En del av kurserna går ännu inte att söka, så håll utkik efter när de öppnar.

    Läs mer»

  • PrizeKing-bedrägerierna från 72144

    Artikelbild

    Under augusti månad har många drabbats av PrizeKing- och PrizeChief-bedrägerierna från SMS-nummer 72144. Allt börjar med att man får ett SMS om att man har beställt en prenumeration på PrizeChief eller PrizeKing. Därefter debiteras 40–50 kr i veckan på mobilräkningen – utan att man själv aktivt har startat någon prenumeration.

    Läs mer»

  • Cool Minds utbildar mellanstadieelever på Pixlapiren

    Artikelbild

    Under vecka 32, 33 och 34 har Cool Minds från Malmö arrangerat gratis programmeringskurser för barn och ungdomar i Helsingborg på #pixlapiren. Under vecka 32 och 33 var privatperson välkomna, och under vecka 34 är det skolklasser och föreningar som står på schemat. Den 20:e augusti besökte CyberInfo #pixlapiren – då utbildade Cool Minds mellanstadieelever i Scratch.

    Läs mer»

  • Tre enkla sätt att försvåra bedrägerier

    Artikelbild

    Det finns många åtgärder vi kan vidta för att försvåra bedrägerier och ID-kapningar på internet. Här listar jag tre enkla åtgärder som går snabbt att genomföra på egen hand.

    Läs mer»

  • Cool Minds arrangerar gratis programmeringskurser i Helsingborg

    Artikelbild

    Under vecka 32 och 33 arrangerar Cool Minds gratis sommarskola i programmering för unga mellan 8–15 år. Sommarskolan hålls på #Pixlapiren i Helsingborg från kl. 09–15 måndag–fredag. Varje kursomgång är en vecka lång.

    Läs mer»

Jack-Benny Persson
CyberInfo Sverige

Kort om oss

CyberInfo Sverige är ett it- och medieföretag i nordvästra Skåne som tillhandahåller böcker, utbildningar, nyheter och konsulttjänster inom Linux, säkerhet och programmering.

CyberInfo Sverige är godkänd för F-skatt, är momsregistrerat och innehar utgivningsbevis för webbplatsen www.cyberinfo.se.

Våra böcker

Framsidan av Grunderna i programmering

Framsidan av C-programmering i Linux, macOS, BSD och Solaris

Framsidan av Linux systemadministration från grunden

Framsidan av Docker från grunden

Framsidan av Ansible från grunden

Framsidan av Demonerna på internet