CyberInfo Sverige
RSS flöde

Nättidningen

Här skriver vi artiklar, nyheter och reportage inom allt som rör IT. Vi strävar efter en fri och oberoende journalistik, oavsett om det gäller guider, reportage eller nyheter.

Att vara först är inte viktigt för oss, däremot att vara korrekt. Att skriva om det som ingen annan skriver om är det som sporrar oss. Att skriva om sådant som berör vanliga människor ligger varmt om hjärtat. Därför hittar du sällan affärsnyheter här, men däremot nyheter om bedrägerier, jobb, säkerhet, skola etcetera.

Vill du tipsa oss om något? Du omfattas av källskydd vilket innebär att du får vara anonym om du vill. Vi avslöjar aldrig våra källor. Du hittar våra kontaktuppgifter här.

Kategorier i nättidningen: cyberinfo, böcker, nagios, programmering, matematik, elektronik, nätverk, linux, raspberrypi, program, bsd, git, krönikor, nyheter, säkerhet, bedrägerier, reportage, docker, utvalda, retro.

 • Hårda och mjuka länkar i Linux

  Hårda länkar är filnamn som pekar på en inode. Mjuka länkar är en speciell filtyp som pekar på hårda länkar, eller andra mjuk läknar. En inode i sin tur innehåller metadata om filen, samt information om var den faktiska datan finns lagrad på disken.

  Läs mer»

 • Drifta din egen molnlagring med Seafile

  Seafile är ett program med öppen källkod för att synkronisera och lagra filer. Det kan liknas med ett privat Dropbox. Seafile har både en webbklient och klienter för Linux, Windows, macOS, Android och iPad/iPhone.

  Läs mer»

 • Ditt gamla telefonnummer är en säkerhetsrisk

  Telefonnummer som inte längre är i bruk återanvänds. Det innebär att nästa person som får ditt gamla telefonnummer kan använda det för att ta sig in på dina onlinekonton, exempelvis Facebook.

  Läs mer»

 • QCAD – ett prisvänligt CAD-program

  AutoCAD är det mest populära och välkända CAD-programmet, men det har en stor prislapp. Cirka 21 700 kr inklusive moms per år. Men det finns alternativ. QCAD är ett av dem och kostar cirka 430 kr i engångssumma.

  Läs mer»

 • Våra egna böcker

 • Grunderna i nätverk – del 2

  I den här andra delen av serien om grunderna i nätverk ska vi utforska DNS-systemet. Vi kan lära oss mycket om internet och nätverk genom att slå upp information i DNS-servrarna. En DNS innehåller mer information än bara IP-adressen till en domän.

  Läs mer»

 • BankID-verifiering hos Qliro är här

  Nu går det att aktivera en spärr hos Qliro så att det alltid krävs BankID för att bekräfta köp. Det går även att spärra köp hos handlare som ännu inte stödjer funktionen med BankID-verifiering.1

  1. Stort tack till Niklas Ljung som tipsade CyberInfo om Qliros nya stöd för 

  Läs mer»

 • Håll din data inom EU

  Sedan Schrems II-domen föll krävs det extra säkerhetsåtgärder för att företag och organisationer ska få lagra personuppgifter utanför EU. Men även privatpersoner bör tänka på var man lagrar sin data. När vi skickar data till andra länder riskerar vi att uppgifterna hamnar hos utländska underrättelsetjänster.

  Läs mer»

 • Amiga-scenen lever än

  I en villa mellan Ljungskile och Stenungsund den 27 november träffades de igen, ett gäng glada Amiga-entusiaster. Man träffas för att prata, titta på demos, spela och ha allmänt trevligt.

  Läs mer»

Jack-Benny Persson
CyberInfo Sverige

Allt inom IT – specialist på Linux

Kort om oss

CyberInfo Sverige är ett IT- och medieföretag i nordvästra Skåne som tillhandahåller böcker, utbildningar, nyheter och konsulttjänster inom Linux, säkerhet och programmering.

CyberInfo Sverige är godkänd för F-skatt, är momsregistrerat och innehar utgivningsbevis för webbplatsen www.cyberinfo.se.

Våra böcker