Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder specialanpassade övervakningslösningar åt alla våra kunder. Tillsammans med Er går vi igenom vad som skall övervakas, vilka som ska kontaktas då någonting händer, hur ofta kontrollerna ska ske osv. På så vis får varje kund en unik möjlighet att få just den övervakningen av sina servrar han eller hon önskar. Vi tar emot både företag och privatpersoner som kunder.

Vad kan övervakas?

Vi kan övervaka alla former av publika tjänster så som HTTP, FTP, SSH, E-post (POP3, IMAP, SMTP osv), Mumble, TeamSpeak osv. Men förrutom detta kan vi även övervaka lokala resurser på Er server så som CPU belastning, inloggade användare, minnesanvändning, hårddiskar, aktiva program m.m. För att övervaka lokala resurser behövs ett litet plugin på Er server.

Hur distribueras larmen?

Så fort någonting inte är som det ska, t.ex. en webbserver som går ner, kommer ett larm att skickas ut. Hur larmet skickas ut bestämmer Ni själva. Det snabbaste och effiktivaste är via SMS. I larmet finns även all information för att snabbt skapa sig en uppfattning om vad som är fel. Det går även att lägga upp t.ex. jourscheman för larmen. För att t.ex. på vardagar larma en viss person och på helger larmas en annan. Hur många som ska underrättas bestämmer Ni själva.

Varför serverövervakning?

Den första tanken bakom serverövervakning är att snabbt få reda på när något inte fungerar och på så vis kunna fixa felet så fort som möjligt för att minimera nertiden. Men förrutom detta får kunden en uppfattning om tillgängligheten för sina servrar och tjänster. Att ha en hög uptime på sin server kanske inte säger så mycket om tjänsterna inte är tillgängliga utåt. Via serverövervakningen får Ni tillgång till rapporter och trender över tillgängligheten.

Tekniken bakom

Vi använder det beprövad och kända övervakningsprogramet Icinga2 som vår övervakningsplattform. Icinga2 är det just nu populäraste open-source programmet för serverövervakning! Ni får en personlig inloggning till en kontrollpanel där Ni ser Era tjänster och servrar. Här får ni även tillgång till trender m.m. Ni kan tillfälligt stänga av larm och kontroller vid systemunderhåll etc. Ni kan även göra testutskick av larm. All trafik till kontrollpanelen går över SSL för att skydda informationen från att läsas av tredje part. Vår övervakningsserver står i en modern och nybyggd serverhall i Falkenberg. Vår övervakningsserver är i sin tur övervakad dygnet runt.

Priser etc

Prissättningen är individuell beroende på antal tjänster, servrar, larmutskick, kontaktpersoner etc. Kontakta oss för ett pris. Betalning sker antingen via PayPal, VISA/Mastercard eller via bankgiro.

Grundpriset är 750 kr inkl. moms per år. Då ingår 10 övervakade tjänster och larm via både e-post och SMS (30 st SMS per år ingår, därefter 1,25 kr per SMS).

Ångerrätt

Du som kund har alltid 14 dagars ångerrätt enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokal. Läs mer om villkoren för ångerrätten.

Låter det intressant?

Tveka inte att kontakta oss för priser och ytterliggare information!