CyberInfo Sverige
RSS flöde

Nättidningen

Här skriver vi artiklar, nyheter och reportage inom allt som rör IT. Vi strävar efter en fri och oberoende journalistik, oavsett om det gäller guider, reportage eller nyheter.

Att vara först är inte viktigt för oss, däremot att vara korrekt. Att skriva om det som ingen annan skriver om är det som sporrar oss. Att skriva om sådant som berör vanliga människor ligger varmt om hjärtat. Därför hittar du sällan affärsnyheter här, men däremot nyheter om bedrägerier, jobb, säkerhet, skola etcetera.

 • Studenten som kraschade företagets infrastruktur

  I tisdags höll Karén Har-Yan på DevOps Malmö föreläsning om en student som råkat ta ner ett helt företag. Föreläsningen ägde rum på Foo Café på Stora Varvsgatan 6a i Malmö.

  Läs mer»

 • Ny bok om Linux

  Efter 14 månaders arbete är boken Linux systemadministration från grunden klar. Den skickades till tryckeriet i torsdags och förväntas kunna börja säljas den 1 februari. Det är den tredje boken som CyberInfo Sverige ger ut i kategorin datorer & it.

  Läs mer»

 • Bra år för FreeBSD

  FreeBSD Foundation fick under 2019 över 2,2 miljoner dollar i donationer. Av dessa kommer en miljon från en anonym donator. Andra stora donationer kommer bland annat från Intel, Koum Family Foundation, NetApp, Netflix, Handshake, Facebook och Juniper. Flera mindre donationer från kommer från både privatpersoner och mindre organisationer. Sammanlagt har 758 personer och organisationer donerat till FreeBSD under året.

  Läs mer»

 • Master Password – lösenord på ett nytt sätt

  Istället för att spara dina lösenord – som vanliga lösenordshanterare gör – genererar Master Password nya lösenord åt dig för varje sida du har ett konto på. På så sätt har du ett unikt lösenord för varje sida, vilket gör att du minimerar riskerna när sidor blir hackade och läcker lösenord.

  Läs mer»

 • Docker är här för att stanna

  Vill man ha en framtidssäker karriär inom IT är det Docker man ska lära sig. Det var budskapet under onsdagens Docker-workshop på Edument i Malmö.

  Läs mer»

 • Tidssynkronisering med NTP

  NTP – förkortning av Network Time Protocol – är ett av de äldsta protokollen på internet idag. Första officiella versionen kom 19851, men tekniken beskrevs redan 198123. NTP används för att synkronisera tiden över ett närverk.

  Läs mer»

 • SMS-notifieringar i Icinga2

  Jag har nyligen släppt två notifieringsplugin till Icinga2 för att skicka larm via SMS. De är båda baserade på mail-host-notification.sh och mail-service-notification.sh, och fungerar således på liknande sätt.

  Läs mer»

 • Vem gör vad i stadsnäten?

  I de flesta öppna stadsnät i Sverige finns det tre huvudaktörer. Dessa är nätägaren, kommunikationsoperatören och tjänsteleverantören.

  Läs mer»

Jack-Benny Persson
CyberInfo Sverige

Allt inom IT – specialist på Linux

Kort om oss

CyberInfo Sverige är ett IT-företag i nordvästra Skåne som tillhandahåller böcker, utbildningar, nyheter och konsulttjänster inom Linux, BSD och programmering.

CyberInfo Sverige är godkänd för F-skatt, är momsregistrerat och innehar utgivningsbevis för webbplatsen www.cyberinfo.se.

Våra böcker